مشکل گشا یا خوردنی های مشکل گشا در فرهنگ و سنن مناطق مختلف کشور ریشه دارد. و نوع ، طرز تهیه و ترکیبات و حتی موارد استفاده از آن از شهری به شهر دیگر متفاوت بوده و تشریفات خاص خود را دارد. در تهران و مناطق مرکزی به "آجیل مشکل گشا" معرف بوده و معتقدند که با خوردن آجیل مشگل گشا، میتوانند آرزو کنند مشکلات برطرف و آرزوهایشان برآورده شود. برخی نیز اعتقاد دارند با خوردن این آجیل از چشم زخم و چشم بد مصون میمانند. همچنین اعتقاد عدهای بر آنست که خوردن این آجیل در گشودن بخت دختران موثر است.از این آجیل در مراسم مذهبی مانند سفرههای مذهبی زنانه ، مراسم هائی مانند چهارشنبه سوری و شب یلدا استفاده میشود.
در تهران ترکیبات این آجیل شامل: پسته، بادام، سنجد، گردو، کشمش، برگه هلو، انجیر و خرما است. به تازگی نارگیل، قیسی، مویز و نبات نیز به آن افزوده شده است. در شاهرود، به نخودچی و کشمش، نقل، مغز بادام و مغز پسته اکتفا میشود. در هنگام مخلوط کردن آجیل دعای مخصوصی خوانده میشود و معمولاً بصورت نذر تقسیم میگردد.
در نهایت به نظر میرسد آجیل مشکل گشا در این مناطق بیشتر با آجیل چهار شنبه سوری گره خورده و یکی از آیین های آن باشد.
با سلام
درود بر شما دوست عزیز که در راستای اعتلای فرهنگ غنی قرض الحسنه گام بر می دارید.
وبلاگ خوب و مفیدی دارید.
خوشحال میشم به منم سر بزنید و نظر بدید.
ضمنا اگه دوست داشتید برای تبادل لینک هم خبرم کنید